Biografie

Als vier-jarig meisje begon Annette haar dans carrièrebij Ballet Studio Free in Goes.

Zij startte met Algemene Dansante Vorming (ADV). Toen ze elf jaar werd mocht ze twee keer per week op les. En dat zorgde voor nog meer plezier tijdens een schoolweek vol saaie vakken. “Girls just wanna have fun”

12 jaar oud was Annette toen zij auditie deed voor het semi-proffesionele dansgezelschap “Stichting Dansz” te Goes. Vanaf 1998 werd dit haar tweede thuis. Voor Stichting Dansz volgde zij Klassiek Ballet, Moderne-dans en Jazz ballet. Deze stijlen zorgden voor een enorme verbreding van haar dans-skills.

Annette legde al haar ziel en zaligheid in het dansgezelschap. Privé evenement werden aan de kant geschoven en er werd gedisciplineerd getraind voor voorstellingen. Door deze jarenlange ervaring is de passie voor dans ontstaan en gegroeid.

Wanneer in 2001 Lonneke van Leth komt choreograferen voor het Zeeuwse dansgezelschap wordt zij nieuwsgieriger naar meer en nieuw.

In 2008 start Annette haar studie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. De eerste twee jaar van haar studie verdiept zij zich in de uitvoerende kant van de moderne-dans.  Na twee jaar neemt ze het besluit om door te studeren voor een Bachelor in Danseducatie. Docentschap zorgt voor meer baanzekerheid en stabiliteit in de danswereld. In 2013 studeert zij af als All-round Dansdocent.

Vanuit Annette Mandos Danseducatie werkt Annette als freelance dansdocent bij balletscholen en jeugd-theaterscholen in Amsterdam en omstreken. Momenteel is zij actief in het lesgeven van Jazz Ballet, Klassiek Ballet, Moderne-Dans en Street Dance. Tevens verzorgt zij lessen aan de theater-en musical-klassen bij Jeugdtheaterschool Rabarber te Den Haag, en heeft eigen lesgroepen voor Pilates. Sinds juli 2017 is zij gecertificeerd Essentrics instructrice en in augustus behaalde zij haar bevoegdheid voor het lesgeven in Progressing Ballet Technique. Afgelopen zomer danste zij in het stuk “De Zaak Carmen” van Lonneke van Leth Producties in het Zuiderstrandtheater te Scheveningen. 

Nieuwe projecten: Yoga Dance Amsterdam en Cheer Academy Amsterdam.

“Dance is the hidden language of the soul”

– Martha Graham –